0 kommentarer

Harry Potter og Halvblodsprinsen af J.K. Rowling

af d. 23. oktober 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

608

Udgivet

2005

ISBN

87-02-04122-7

Originaltitel

Harry Potter and the Half-Blood Prince

 

Det burde ikke være nødvendigt at sige dette, men i det tilfælde at et eller andet fjols ikke skulle være i stand til at indse, at denne series kvalitet ikke kan betvivles, siger jeg det gerne igen: Harry Potter er den bedste serie i verden – sådan er det bare.

I den gode tro at ”Harry Potter og Halvblodsprinsen” – og dermed sjette bog i serien om Harry og de andre – skulle leve op til forgængerne, har jeg påbegyndt læsningen af 6’eren. Men først nu har begejstringen lagt sig og jeg er ude af min trance. Denne nyeste bog i serien springer ALLE grænser og Rowling vil få meget svært ved at skabe en 7’er med bare halvt så meget klasse og overraskende opfindsomhed!

Hele verden er i fare – ikke bare troldmandsverdenen men også mugglerne – for den mørkeste af alle troldmænd, Voldemort, er vendt tilbage og også Ministeriet for Magi har indset krisen. Samtidig skal Harry tilbage til Hogwarts og derved følger som vanligt en eller flere nye lærere, men også andre mystiske ting og fænomener dukker op!

Deriblandt kommer Harry i besiddelse af “Halvblodsprinsens” gamle eliksirbog og den skal vise sig både at stå for godt og ondt. Stormen hviler over hverdagen og man begynder at spekulere over hvornår noget frygteligt skal hænde og hvornår kaos skal bryde ud.

Da jeg havde afsluttet denne bog var det en blandet følelse.
Glæde og begejstring over den fremragende handling jeg lige havde været vidne til men også en lidt overvældende sorg over bogens (og) seriens snarlige slutning. På det tidspunkt stillede jeg mig selv et spørgsmål som en anden vil være i stand til at svare – for jeg kan ikke i øjeblikket. Hvad skal man nu gøre efter den sidste bog i serien, når Harry Potter er fortid og man kun kan tænke tilbage på kvinden fra Edinburgh der skabte en serie i verdensklasse?
Tragisk og sørgeligt er det. Men inderst inde også ret fantastisk. Nu må man bare vente på at 7’eren kommer til verden og SÅ skal der læses.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter