0 kommentarer

Lea af Pascal Mercier

af d. 15. april 2010
Info
 
Sideantal

246

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7973-387-9

Originaltitel

Lea (tysk)

 

Et møde mellem 2 mænd en dag i Provence er starten på historien om den unge kvinde Lea. De 2 mænd skal tilfældigvis begge tilbage til Bern, og de aftaler at følges ad. I bilen fortæller van Vliet om sin datter Lea, en historie som bliver mere og mere tragisk, men ikke desto mindre bliver den lyttende part, Herzog, fanget af historien. Det viser sig, at van Vliets kone døde da Lea var lille, og intet kunne lokke pigen tilbage til sit glade liv igen. Lige indtil hun hører en violinspiller på banegården, og så er hun solgt. Van Vliet køber straks en violin til sin datter, som blomstrer op og hurtigt bliver god til at spille. Som Lea vokser op får hun mere og mere succes, men faderen er alligevel bekymret for datteren, det er som om, at intet andet tæller end violinen, og Lea begynder langsomt at trække sig ind i sig selv. Tragedien lurer lige om hjørnet både for faderen og datteren, og de tager begge uheldige beslutninger, som kommer til at præge dem for altid.

“Lea” er først og fremmest en fornem fortalt historie om liv og kærlighed. Selvom bogen mest handler om van Vliets fortælling om datteren Lea, hører vi også i glimt om Herzogs liv og skæbne. Han har også sit at slås med, men dette kommer aldrig på højde med den historie van Vliet fortæller.

Sproget er let og forførende, så det er ganske svært at lægge bogen fra sig igen, når man først er startet. Leas historie drager og spørgsmålet om, hvorvidt og hvor meget man selv kan bestemme over sit eget liv, trænger sig på.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter