0 kommentarer

The Nutcracker af E.T.A. Hoffmann

af d. 15. december 2016
Info
 
Sideantal

112

Udgivet

2014

ISBN

978-0-14-312250-0

 

The Nutcracker er endnu en skøn julefortælling fra Penguin Group.

Fortællingen handler om barnet Marie, der juleaften bliver betaget af den noget grimme nøddeknækker. Hendes far giver hende ansvaret for den, og da hendes bror Fritz ødelægger nøddeknækkerens kæber, beslutter Marie sig for at tage sig af den og beskytte den. Den bliver placeret i glasskabet sammen med alt det fine legetøj, og da de andre går i seng, bliver Marie stående og betragter den. Mus begynder at pile frem, ledt af den fæle syvhovedet musekonge. Legetøjet i skabet bliver pludselig levende og en krig mellem mus og legetøj bryder ud, med nøddeknækkeren i spidsen. Det er starten på et fantastisk eventyr, som Marie bliver en del af, og som de andre i familien ikke tror på. Bortset fra gudfaderen Drosselmeyer.

Jeg har tidligere læst nogle af Hoffmanns mere psykologiske noveller og var ret spændt på, hvordan han ville gøre det i forhold til en børnevenlig julefortælling. Og jeg blev overrasket. Stemningen er helt rigtig, og Hoffmann har skrevet så legende let, at man bliver grebet og revet med. Både af det vidunderlige univers og Hoffmanns utrolige fantasi.

Eventyret er herligt og hjertevarmt, og fortalt på en sådan måde, at alle aldre kan være med. Fortællingen har fanget den stemning, der er omkring jul på en fantastisk måde og viser på flot vis barnets fascination af julen.

Jeg giver eventyret 4 stjerner og skal helt klart læse flere juleeventyr!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter