0 kommentarer

Den udvalgte af Sam Bourne

Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

480

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7677-200-0

Originaltitel

The Chosen One

 

Maggie Costello er politisk rådgiver. Og hun har endelig fundet endnu et idealistisk menneske at arbejde for – den forholdsvis nyvalgte præsident Stephen Baker.

Men pludselig begynder en vis hr. Vic Forbes at komme med grimme beskyldninger omkring præsidenten. Og belejligt nok bliver han myrdet. Maggie ved ikke, hvad hun skal tro. Stephen Baker beordrer Maggie til at tage del i efterforskningen af Vics død, så han selv kan blive renset for de ubehagelige mistanker, der dukker op til overfladen. For med et virker Stephen Baker jo mest af alt som en Mafia Boss.

Maggie drager til præsidentens hjemby og opdager her, at der er mange episoder i præsidentens liv, som hun ikke kender til.

Desillusioneret kæmper hun videre med opklaringsarbejdet. Hvem er Stephen Baker i virkeligheden? Hvilken relation havde han til Vic Forbes? Og hvorfor er Maggie selv pludselig offer for mordforsøg? Hvem vil hende til livs?

Maggie afslører gradvist en kæmpe sammensværgelse, hvis bagmænd er nogle af de mest magtfulde personer i USA. Og et nyt spørgsmål rejser sig, hvem bestemmer i virkeligheden, hvem der skal være Amerikas præsident? Er det folket eller er der i virkeligheden tale om, at mænd med magt definerer, hvem de overhovedet vil have til at stille op til embedet?

Bogen er utroligt velskrevet. Vi kommer til at holde af Maggie og hendes hæsblæsende jagt på sandheden. Og de personer, der er omkring hende, karakteriseres grundigt og indfølende. Vi mærker Maggies skuffelse, eftersom sandhedens grusomhed går op for hende, og spekulerer som læser over, hvor meget af denne fortælling, der i virkeligheden er fiktion.

For hvem er det i virkeligheden, der bestemmer, hvilken version af sandheden vi som borgere i et demokratisk land skal have indblik i?

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter