0 kommentarer

Jagten på den gule dæmon af Emil Blichfeldt

af d. 16. december 2016
Info
 
Sideantal

49

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93281-41-7

 

Actionfyldt og letlæst roman for de +10-årige

Det er lørdag morgen og pigerne Trixi og Lux har bare lyst til at jage monstre på skærmen. Men moren vil have ro, så hun sender både pigerne og faren ud i haven. Først går det meget godt. Pigerne hjælpe faren med at fælde et birketræ, men da de er færdige, må de stadigvæk ikke komme ind. Og så får pigerne lokket faren til at fremmane en dæmon. Bare en lille én…

Men selvfølgelig går dæmonfremmaningen ikke efter planen, og snart er pigerne og faren på jagt efter den lille gule dæmon, der vokser sig større og større på sin vej igennem byen.

Emil Blichfeldt har en imponerende fantasi, som her får lov at udfolde sig for fuld udblæsning. Sproget flyder let, og allerede fra første side fanges læseren ind af det sjove miks af hverdag og magi. Pigerne spiller Pokemon Go (godt nok med dæmoner) på deres tablets, men de har også flyvekapper, og det, at faren har en stor økse stående på sit kontor, er ikke spor usædvanligt.

Under fortællingen løber en understrøm af crazy humor og overraskende twists, som f.eks. da faren løber ud af haven for at fange dæmonen – og falder ned, for han har glemt, at deres hus ligger på toppen af et højhus! Samtidig er der også både action og spænding, og til sidst kommer hjælpen fra en uventet kant.

Historien er illustreret af Emil Blichfeldt selv, og de gråtonede stregtegninger supplerer fint fortællingen.

”Jagten på den gule dæmon” er både skør, skæg og underholdende, og kan anbefales til den unge læser som kan lide en monsterfortælling, der ikke er alt for uhyggelig. Det er første bind i serien ”Vrangsiden”, så forhåbentlig kommer der flere sjove eventyr med Trixi og Lux og deres ikke helt sædvanlige forældre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter