0 kommentarer

Sultens vej af Ben Okri

af d. 5. september 2003
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

494

Udgivet

1998

ISBN

87-7445-504-4

Originaltitel

The Famished Road

 

Azaro er ikke en rigtig dreng. Han er et åndebarn, og som sådan vil han altid være fristet til at forlade sin menneskelige eksistens. Som menneske vokser han op i et slumkvarter i Lagos, og livet er hårdt for ham og hans forældre, der desperation og usle livsvilkår til trods, elsker hinanden med mod og mandshjerte. Azaro kæmper ikke alene med fattigdommens forråede liv, men også med den anden side, der konstant trænger igennem og fører ham ad farlige og ukendte veje.

Historien er altså om Azaro, hans splittelse mellem to verdener, men ligeså meget om tiden i Nigeria omkring løsrivelsen fra det britiske styre.
Der er et mylder af farverige og groteske ”rigtige” personer i slumkvarteret og dermed bogen igennem, alle beskrevet med et lille drej af det mystiske, og som sådan fungerer det magiske og drømmeagtige fint.
Beskrivelsen af fattigdommens vilkår, det begyndende oprør og krav om menneskeværdige tilstande for disse undertrykte er både medrivende og in-your-face oprigtig. Men der er bare en udefinerbar mangel på forankring i dén del af historien, af de mange oplevelser Azaro har med sin anden virkelighed. Der er for få af de passager hvor den åndelige verden trænger igennem til den mere pragmatiske, der er fine og oprørende. Man får en følelse af at få fortalt to ikke umiddelbart sammenkædelige historier. Når Azaro føres på vildspor, følger historien med, og det tager lige lidt for lang tid inden den kommer på sporet igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter