0 kommentarer

The Riddle and the Knight : In Search of Sir John Mandeville af Giles Milton

af d. 7. september 2003
Info
 
Sideantal

230 s., illustreret

Udgivet

1997

ISBN

0749003952

 

I året 1322 drog Sir John Mandeville ud på en eventyrlig jordomrejse, der blandt andet beviste, at det var muligt at navigere rundt om kloden. Eller gjorde han?

Sir Mandeville udgav i 1356 sin bog ’The Travels’, men der skulle gå flere hundrede år, før man satte spørgsmålstegn ved troværdigheden. Havde han opdigtet hele sin rejse? Hvem var han egentlig og hvorfor var der ikke nogle håndgribelige facts, der kunne understøtte hans mistænkeligt fantastiske bedrift?

Giles Milton tager læseren ved hånden og er kustode i virkelighedens verden, 700 år efter Mandevilles påståede rejse. Fra en gammel, slidt inskription i et engelsk kloster, går turen tværs over Europa, gennem Jerusalem og Sinai-ørkenen og videre østover. Den glemte ridder Sir John Mandeville kommer mere og mere til live, efterhånden som Milton optrevler den angiveligt 34 år lange jordomrejse.

Men det er ikke lutter Sherlock Homes. Bedst som man er helt oppe og køre over, at nu har Milton endelig opsporet en senet, gammel araber, der mener at have læst om ridderen, eller et kloster, hvor der skulle være fysiske beviser på Mandevilles færden, stiller Milton videnskabelige spørgsmålstegn ved oprigtigheden af informationerne. Som garvet historiker ved han, at det er nemt at drage konklusioner på alt for spinkle grundlag. Den ustandselige jagt på informationer om Mandeville holder ikke desto mindre fortællingen i gang.

”The Riddle and the Knight” er middelalder på en helt ny måde. Forbandet fængende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter