0 kommentarer

Stormfulde højder af Emily Brontë

af d. 15. august 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

320

Udgivet

1982

ISBN

978-87-638-1056-2

Originaltitel

Wuthering Heights

 

Der er gnister nok til at antænde en hel landsdel i Emily Brontës “Stormfulde højder”. Det er foruroligende at læse om voldsom lidenskab, når det ses i lyset af nutidens ikke særlig glamourøse kærlighedsromaner, med ægteskab og lidt sex ”on the side” når bølgerne går rigtigt højt. Det er dog så ustyrlig en passion som besætter Heathcliff, at jeg mere tænkte i vand til brandslukning, end svømmede hen i længsel.

Heathcliff og Catherine. De mødes som børn, da Cathrines far tager en forældreløs dreng med et uforståeligt sprog med sig hjem fra en rejse. Drengen kaldes Heathcliff, og han og husets datter finder hurtigt hinanden. Men verden i 1800-tallets Yorkshire hiver i Cathrine og hun finder, godt hjulpet af en skumlende og urimelig Heathcliff, en vej hun kan gå uden ham.

Jeg var åndeløs i flere omgange under “Stormfulde højder”. Jeg troede, jeg skulle læse århundredets kærlighedshistorie. Sådan a lá Jane Austens romaner. Hvad man får er lidenskab som er forvandlet til besættelse og hvad der deraf følger af modbydelig opførsel og hensynsløshed. En brandgod bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter