0 kommentarer

Om kærlighed og andre dæmoner af Gabriel García Márquez

af d. 18. august 2001
Info
 
Sideantal

169

Udgivet

1995

ISBN

87-568-1243-4

Originaltitel

Del amor y otros demonios

 

Med en finere betegnelse ville denne bog kunne kaldes magisk realisme. Jeg siger en fantastisk historie – fordi der sker uforklarlige ting, og fordi det er så evigt dejligt at læse.
Den adelige frøken Sierva Maria er datter af den lokale markis, en veg og blegfed mand der hader sin stinkende kone og det virkelige liv, og derfor lader sin datter opfostre hos slaverne – negre og andet dæmonisk pak, der praktiserer tungetale og hønsedrab. En dag på markedet bliver Sierva Maria bidt af en gal hund, en katastrofe, da hundegalskab i 1700-tallets Caribien er en vanvittig og pinlig affære, altid med dødelig udgang. Sierva Maria bliver for en sikkerheds skyld sendt til det lokale kloster. Hun er en oprørsk pige der gør hvad hun vil, og den eneste rationelle årsag til hendes opførsel – udover hundegalskab – må være en dæmonisk besættelse.
En ung præst bliver tilkaldt for at forestå uddrivelsen, men er i stedet den der bliver besat, af en brændende kærlighed til det djævelske pigebarn.

Husk endelig at have et vindue stående åbent, når du læser denne bog. Varmen fra de caribiske byer, og de impliceredes følelser, bobler til tider over, og kan gøre selv den koldeste danske stue hed og henlagt i tusmørke.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter