0 kommentarer

Min fars stemme af Rosalinde Mynster

af d. 8. august 2022
Info
 
Sideantal

307

Udgivet

2022

ISBN

9788702331950

 
“Min fars stemme” er en rørende og poetisk fortælling om kærligheden mellem far og datter. Rosalinde Mynster fortæller på ypperste vis om sin far, skuespilleren Søren Spanning, som døde i 2020. Et par år forinden blev han ramt af en alvorlig blodprop i hjernen, der ændrede ikke kun hans eget liv markant, men også hele hans families.
Rosalinde fortæller om barndommen på Frederiksberg med 2 skuespillerforældre. Hun var ofte med på teatret og elskede at være med bag kulissen. Også ferierne i sommerhuset på Langeland beskrives med stor indlevelse, som hvis man selv havde været der.
Rosalinde beskriver tiden før og efter blodproppen, hendes store stærke far med gang i karrieren, som fra den ene dag til den anden ligger i koma i flere uger og vågner op til et liv i kørestol og som flittig bruger af FlexTrafik.
Det bliver gjort med både humor og tårer. Mest tårer, da det er svært at indse at faderen ikke bliver sit gamle jeg igen. Men Rosalinde tegner også et billede af en meget humoristisk Søren Spanning, også efter ulykken. Her kalder han sig præsident af Servietunionen, da han er meget påpasselig med ikke at have savl i ansigtet, på grund af sin lammelse i venstre side af kroppen.
Rosalinde valgte som de fleste ved også at blive skuespiller. Og heldigvis nåede han at opleve sin datter på scenen flere gange, inden kroppen til sidst sagde stop.
“Min fars stemme” er en meget dybfølt bog fyldt med kærlighed både til faderen, teatret og familien. Alle minderne, både de gode og de mindre gode, strømmer afsted, og det er svært at lægge bogen fra sig. Også efter den er færdiglæst. Min egen far døde også alt for tidligt i 2019. Barndomsmindet om den specielle far-duft af aftershave og kaffe i bilen om morgenen forsvinder aldrig.
Flot og personligt forfatterdebut af talentfulde Rosalinde Mynster.
Bedømmelse
Karakter