0 kommentarer

Storby-trilogien af Dan Turéll

af d. 8. marts 2007
Info
 
Sideantal

400

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02943-1

Originaltitel

Storby-trilogien

Udgave

3.udgave

 

Dan Turéll var storbypoeten som skrev digte i helt sin egen klasse. Her er ikke tale om digte der skal rime eller alle følger et bestemt system. Her er tale om historier, lange fortællende digte, der handler om alt og om intet, men altid har et budskab, hvor tåget det så kan se ud til at være.

Er du til de rimende kompositioner, fænges du muligvis ikke af digtenes opsætning, men se dem som små noveller i stedet. Dan Turéll digter nede fra jorden af, bilder sig ikke ind at han er noget særligt, blot til tider en tilskuer – til tider en deltager i et tilfældigt liv levet fra Vesterbro. Han har en særlig måde at beskrive på, som netop understreger det poetiske i hans nedfældede tanker. Han benytter de mest interessante metaforer, i hans forsøg på at male det store billede op for læseren og langt hen af vejen slipper han godt af sted med det.

Hvad jeg rigtig godt kan lide ved denne digtsamling er at digteren ikke forsøger at sætte sig selv op på en piedestal, men betragter verden nedefra og i mange tilfælde som den store fortæller, der ser lidt flere nuancer. ”Storby-trilogien” handler om byen, menneskene, parforhold – alle de ting en storbypoet kan være så heldig og/eller uheldig at være vidne til og billedet bliver ikke nødvendigvist malet rosenrødt eller begsort.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter