0 kommentarer

Thelma af Lars Kjædegaard

af d. 25. oktober 2006
Info
 
Sideantal

299

Udgivet

2006

ISBN

87-7994-901-0, 978-87-7994-901-0

 

Sidste år udgav Lars Kjædegaard romanen “Montebello”, som var en fremragende fortælling om Poul Helweg, der var noget så usædvanlig som en ærlig mand. Nu kommer der en efterfølger, nemlig “Thelma”. Og selvom “Thelma” ikke når helt de samme højder, så er der stadig tale om en yderst velskrevet og underholdende roman.

Poul Helweg er igen omdrejningspunktet for en række mindre fortællinger. Han møder mange forskellige mennesker i det nedlagte postkontor, når de kommer for at få et godt råd.

Hovedfortællingen handler denne gang om den smukke Thelma Rudsø, som mistænker sin moster for at have slået sin mor ihjel. Thelma har nemlig set sin mors spøgelse. Samme moster vil også giftes med faren, og det er Thelma bestemt ikke glad for. Men hvad kan hun gøre?

Hvis du aner et pust af Shakespeare, er det ikke helt tilfældigt. Begynder man at læse nærmere i historien, er der nemlig masser af henvisninger til Hamlet (et anagram for Thelma – eller er det omvendt?). I stedet for brodermord er det søstermord; i stedet for at moderen hedder Gertrud, hedder faderen Gert Rudsø; ligesom Hamlet får Thelma besøg af et spøgelse, og så foregår det hele naturligvis i Helsingør, hjembyen for Hamlets slot Kronborg.

Jeg synes denne sammenkædning er ganske underholdende, modsat visse anmeldere i aviserne. Måske er det fordi, jeg ikke tror, at Lars Kjædegaard udgiver sig for at være Shakespeare, men blot ønsker at fortælle en god historie med et lille tvist.

Hvorom alting er, så er “Thelma” næsten på højde med “Montebello”, og det siger faktisk ikke så lidt. Så vil du have ærlighed og nærvær – og ikke mindst svare på et ærligt spørgsmål – så grib fat i denne dejlige roman og nyd en weekend i sofaen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter