0 kommentarer

Om jul af H. C. Andersen

af d. 21. marts 2019
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2018

ISBN

978-87-02-27736-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En lille kort bog med nogen små fortællinger af hele Danmarks nok mest kendte forfatter: H. C. Andersen. Her er små fortællinger der alle på en eller anden måde omhandler højtiden, jul. Og der er sågar klassikeren “Den lille pige med svovlstikkerne” som både er yderst smuk og yderst sørgelig. Det er en lille bog som man kan læse i bidder eller ud i en køre – gør man det sidste skal man dog give sig selv en lille pause mellem hver fortælling, så man virkelig får det hele med. Sproget er også lidt svært, hvis man ikke er vant til det gamle danske sprog, hvor både udtale og stavning så noget anderledes ud. Men det er samtidig en rigtig fin lille bog, som man kan få stor glæde ud af at læse. Og eventuelt læse højt. Her er klart nogen fortællinger som man ikke bare læser og derefter glemmer, men som man til gengæld får noget at tænke over af. Og det er vel egentlig det H. C. Andersen altid var god til. Nemlig at skrive gode historier med et dybereliggende budskab som skal få os til at lære noget om os selv som mennesker. Det være sig næstekærlighed, forstå naturens gang, lære at livet ikke kun handler om magt og prestige med videre.

Bogen er del af en lille serie fra Gyldendal, hvor man har lavet forskellige små bøger med nogen af de største danske forfatteres historier i. Kolibri – Gyldendals miniserie, som de selv kalder det. Der er fem bøger i serien, men der er flere planlagt. Det er et spændende projekt, da det gør at man på en rigtig fin måde bliver introduceret for flere store forfattere, som alle har haft og har noget særligt at byde på. Det gør også de gamle og lidt mere tunge fortællinger mere spiselige, så de passer ind i vores til tider lidt for hurtige samfund. Så det er faktisk en virkelig god ide. Samtidig har alle bøgerne i serien hver deres emne som for eksempel at denne omhandler jul, så er der også en der omhandler penge.

Er man i forvejen fan af H. C. Andersen vil man syntes dette er en sød lille ekstra ting. Kender man ham ikke så godt, vil dette være en god introduktion til hans små fortællinger samt til hans eventyr og gør at man får vækket sin nysgerrighed og gerne vil læse mere!

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter