0 kommentarer

Stolen af Tess Gerritsen

af d. 16. januar 2009
Info
 
Sideantal

330

Udgivet

2008

 

Ved et tilfælde er Clea Rice ombord på “Max Havelaar”, da skibet går ned med en værdifuld last af antikviteter. Mandskabet kommer i redningsbådene, men bliver snart efter nedslagtet af besætningen på et skib, der kommer til katastrofeområdet. Clea er en god svømmer, og redder sig i land og beslutter sig for, at verden skal have sandheden om skibsforliset og sømændenes endeligt.
Jordan Tavistock overtales af en af sine kvindelige bekendte til at begå et indbrud hos en fælles bekendt for at stjæle nogle indiskrete breve, som hun har skrevet, og som hun ikke ønsker, hendes mand skal kende til. Modvilligt indvilliger Jordan i at begå indbrud, men under indbruddet bliver han overrasket af en anden indbrudstyv: Clea, der leder efter noget ganske andet.

Jordan tiltrækkes af den mystiske indbrudstyv, der dog ikke vil fortælle, hvad hun leder efter. Snart vikles deres liv ind i hinanden – og Jordan deltager i den åndeløse jagt på sandheden omkring Max Havelaar. En sandhed, som nogle vil slå ihjel for, ikke kommer frem.

Clea indser på et tidspunkt, at jagten er hendes egen. Hun sniger sig væk fra Jordan, stjæler hans bedste eje, et guldur – og begiver sig af sted på sidste etape. Jagten ender på skibet “Villafjord”, hvor Clea langt om længe får blotlagt beviserne for, hvorfor Max Havelaar skulle sænkes. Men kommer hun derfra med livet i behold? Og hvad med Jordan – elsker han hende stadig, eller ærgrer han sig over at have stolet på en gemen tyv, der stjal hans guldur?

Tess Gerritsen formår at holde læseren fanget fra første til sidste side. Undervejs, når man tror, at nu har man gennemskuet plottet, tager historien en overraskende drejning, og man hvirvles begejstret med på Gerritsens spændings-karrussel. Lidt kærlighed er der også plads til undervejs i det store drama.

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter