0 kommentarer

Albue Af T. S. Høeg

af d. 17. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

95

Udgivet

2008

ISBN

978-87-21-03342-2

 

T.S. Høegs seneste digtsamling er et direkte skud fra hoften mod det danske samfund, det er et opgør med det borgerlige Danmark og dets sans for det politiske korrekte, men det er også en hyldest til dét at være til og så er den selvfølgelig også meget mere end det.

Som det tit er tilfældet med digtsamlinger, så er der nogle digte der virker forvrøvlede, men hvor meningen selvfølgelig har stået lysende klart for forfatteren, da han skrev dem. Dem er der også i ”Albue” og jeg vil gerne lade den mulighed stå åben, at de ikke er forvrøvlede, men at jeg blot ikke forstår dem. 😉

Nogle af digtene skal læses i fred og ro med tid til eftertanke, det er måske de bedste, mens andre mere let tilgængelige står lysende klare, som for eksempel dette:

Sommer ( nul syv )

Ordene brun og grøn
Står fattige op imod
Træernes stolte knejs

Himlen er våd
Vandet er oprørt
Livredderne spiller skak

Ud over markerne
Er høet allerede samlet
I spredte flyttekasser

En anden af teksterne der bør nævnes er: ”The day the earth cried.”

Den er for lang at bringe, men omhandler en dag da jorden pludselig får nok og ”sluger” alt og alle de onde, så kun det gode står tilbage….og hvad sker der så…? Der sker selvfølgelig det, at det onde stille og vokser frem igen, men som digtet antyder afslutningsvis, så er det jo en helt anden historie.

Digtsamlingen er underholdende og kan klart anbefales.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter