0 kommentarer

Som man sår af Hjorth og Rosenfeldt

af d. 27. februar 2022
Info
 
Sideantal

382

Udgivet

2022

ISBN

9788740074710

Originaltitel

Som man sår (svensk)
oversat af Lilian Kingo og Morgen Visby

Udgave

1.

 

Den har været længe ventet, denne syvende bog i serien med Sebastian Bergman som hovedperson. Det er den næstsidste bog i serien, og det er lidt over tre år siden den sjette udkom. Det er spændende at følge den udvikling, der er sket med bogens hovedpersoner – og der er sket store forandringer siden vi forlod dem sidst.

Vanja har overtaget ledelsen af rejseholdet. Torkel har mistet sin kone og er ved at sumpe helt til i druk. Sebastian er blevet blid som et lam – han og Ursula har fundet sammen og han er blevet bedstefar til Amanda på 3 år, Vanja datter, som han allernådigst får lov til at passe ind imellem, når forældrene har travlt. Han hjemsøges stadig af mareridt om tsunamien, hvor han mistede sin lille datter, og det hele kommer op til overfladen igen, da han i sin egenskab af terapeut opsøges af en mand, som også har oplevet tsunamien – det kan Sebastian slet ikke håndtere at tale om.

Billy skal være far til tvillinger, og har lovet sig selv, at hans hemmelige drift, hans behov for at slå ihjel, skal gemmes langt væk.

Vanja har fået sin sag for, da en seriemorder er på spil. Hun er usikker på, om hun er god nok, hendes første pressemøde går ikke alt for godt, det er svært at komme efter Torkel.

En seriemorder er som sagt på spil, og vi følger opklaringen, men samtidig ved vi, hvem, der begår drabene, hvad motivet er, og meget tidligt får vi også en liste over de personer, der planlægges likvideret. Denne del af bogen fungerede ikke ret godt for mig, det blev nærmest lidt kedeligt, da man som læser vidste alt. Det virkede mest som en meget lang indledning, før vi kom den egentlige historie, den sidste del af bogen, hvor spændingskurven steg stejlt.

Liget af Jennifer bliver fundet – Jennifer, som Billy slog ihjel, hvorefter han lagde en række falske spor ud. Sebastian nages af mistanke til Billy, han inddrager Torkel, og de må gå til Vanja med deres mistanke, Vanja nægter i første omgang at tro dem. Hvad der sker vil jeg selvfølgelig ikke røbe, men handlingen tager fart herfra og igen slutter bogen virkelig dramatisk – som også flere af de andre bøger i serien har gjort – og nu venter jeg i spænding på det sidste bind i serien, og håber ikke der går tre år igen.

Første og længste del får 2 stjerner – sidste del får 5 – jeg lander derfor på 3 stjerner.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter