0 kommentarer

Historikeren af Elizabeth Kostova

af d. 22. april 2008
Info
 
Sideantal

704

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29029-3

Originaltitel

The Historian

 

Jeg har – som sikkert mange andre – altid været fascineret af vampyrfortællinger, det er hvad enten det er på film eller i bøger. Dog synes jeg at fortællingerne bliver mere levende og eventyrlige når de fås gennem bøger, men det sker selvfølgelig kun når de er rigtig gode, og det er denne bog.

Udover at “Historikeren” er en god gammeldags vampyrfortælling, og med det så mener jeg, at det ikke er en fortælling som blot vrimler med “levende døde der suger blod” og hurtigt bliver noget splatterbras. “Historikeren” er nemlig også en historisk fortælling om Europas udvikling.
Det er spændende, men også indimellem så grundigt, at man føler, at det er lige ved at tage overhånd, men inden det gør det, så drejes der ind på handlingen igen.
Essensen i “Historikeren” er hvor Draculas grav befinder sig, hvis den da overhovedet eksisterer, der er nemlig også den mulighed, at Dracula stadig lever og mere vil jeg ikke røbe.

“Historikeren” er blevet sammenlignet med ”Da Vinci Mysteriet”, og det er ikke helt urimeligt. Dog har den ikke haft sammen succes, og vil sandsynligvis heller ikke få det. Men da jeg har læst begge bøger, og stadig er en af dem, der synes ”Da Vinci Mysteriet” var rigtig god, så vil jeg gerne indrømme, at jeg synes “Historikeren” er fuldt ud lige så god, og på nogle punkter bedre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter