0 kommentarer

Smuglerborgen af Thom Roep og Piet Wijn

af d. 10. april 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

46

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7085-797-0

Originaltitel

De tanden van Casius Gaius, kunstner: Piet Wijn Studio Leonardo oversætter: Edith Månsson ;

 

Den hollandske serie “Gammelpot” kørte i hjemlandets udgave af Anders And bladet i starten af 1980’erne, og med “Smuglerbanden” er makkerparret Roep og Wijn nået til det tiende opus om den lille hyggelige mand med den magiske vadsæk.

Gammelpot ankommer til en havneby hvor den uskyldige fisker Jens Klavsen anklages for at stå bag en smuglerbande. Gammelpot indlogeres hos manden og hans familie og forsøger at finde ud af hvordan smuglerbanden opererer, for der kommer smuglervarer ind, men ingen har set hverken skib eller smuglere. Han arbejder mod tiden, for Jens Klavsen er dømt til døden for smugleri, og skal hænges næste morgen. Fortællingen er traditionel og bedaget i al sin hyggenyggethed. Det er som at læse en “De 5” bog, eller noget tilsvarende fra 1950’erne. I modsætning til andre Gammelpot afvikles handlingen på ét sted, og der er heller ikke meget magi med. Gammelpot bruger sin magiske vadsæk ind imellem – og det er det.

Forordet er skrevet af Thom Roep, og hans begrundelse for handlingen er spinkel. Han så et maleri med en gitterport til intetheden, og det er en afledt udgave af den port man ser Gammelpot stå ved på forsiden.

Der er mange andre gode “Gammelpotter” at gå i gang – glem den her.

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter