0 kommentarer

Krænkelsen af Bertill Nordahl

af d. 17. februar 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

169

Udgivet

2011

ISBN

978-87-89900-78-0

 

“Jeg ser pigen løbe af sted. Hun er nøgen. Hun holder et stykke tøj foran sig for at skjule brysterne. Hun skriger som en besat. Hendes øjne er rædselsslagne. Hun ser sig tilbage. Forfølger de hende? Er de efter hende? Jeg ser pigen fra oven. Men i et nu er hun tilbage i min krop. Jeg er hende og hun er mig. Det er mig, der løber nøgen af sted med et stykke tøj i den ene hånd for at skjule mine bryster. Kinden svier stadig efter lussingen. Nakken brænder intenst af smerte. Tårer og snot strømmer ned ad kinderne. Skammen skyller gennem mig. Jeg hører mig selv skrige, mens jeg løber op ad vejen. Jeg løber som en gal. Jeg har aldrig løbet så hurtigt før. Jeg er snart hjemme. Når jeg det?”

Beatrice er “ny i klassen” og bliver glad, da en af pigerne inviterer hende med til klassens hemmelige sted, for hun vil jeg gerne blive accepteret og være dele af fællesskabet.

Men noget går grueligt galt – og snart bliver Beatrice midtpunkt i en uhyggelig krænkelse.

Beatrice fortæller sine forældre, hvad der er sket, og faderen opsøger én efter én de unge, der var med til krænkelsen. Men alle unge har koordineret deres historie og nægter, der er sket noget – og Beatrice står alene med sin version af historien.

Bogen giver 8 forskellige versioner af samme hændelse – på første side, får vi Beatrice, den krænkedes version – og herefter får vi person for person Lucia, Gerry, Asmod, Levia, Frederikke, Ira og Dennis’s version af, hvad der skete den eftermiddag i kolonihavehuset.

En grum historie om, hvordan en situation kan udvikle sig med lynets hast og hvordan det enkelte menneskes moralbegreb smadres, når gruppedynamikken sætter ind. En historie, der kryber ind under huden på læseren – og man tænker: hvem kunne have stoppet krænkelsen, og hvornår tippede det hele over?

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter