0 kommentarer

Skyggedrengen af Carl-Johan Vallgren

af d. 15. marts 2015
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

347

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7146-108-4

Originaltitel

Skuggpojken

Udgave

1.udgave

 

“Skyggedrengen” er en uhyre original og uhyre indviklet thriller, som af sin læser kræver stor koncentration samt en mund, hvori tungen kan holdes lige.

I 1970 bortføres mulatdrengen Kristoffer på en togstation i Stockholm. Han er barnebarn af en hovedrig aluminiumsfabrikant, der sætter himmel og jord i forbindelse for at finde ham. Drengen er som sunket i jorden.

Mange år senere forsvinder Kristoffers lillebror, Joel, under mystiske omstændigheder. Hans smukke kone hyrer Joels gamle soldaterkammerat, Danny Katz, til at finde sin mand. Men kan Katz magte opgaven? Tidligere narkoman, med adskillige domme på samvittigheden, et helt liv i strid modvind…

Da han var stor knægt og startede sin ‘karriere’ på sprøjten, blev Katz fundet ved siden af sin ligeledes bevidstløse veninde, Eva, som havde bidemærker hele vejen rundt om halsen. Eva overlevede og bliver sidenhen modvilligt involveret i sagen med de forsvundne brødre. En kvinde myrdes – nogen har bidt hende i halsen. Er det Katz?

Den rige aluminiumsfamilie modtager særprægede genstande, der har stor symbolsk betydning i voodoo-kulturen. Sporene fører tilbage til familiens plantage i Den Dominikanske Republik, hvor der også fremstilles hallucinogene stoffer, der kan forvandle brugeren til en slags levende død…

“Skyggedrengen” er efter sigende første bog i en serie på fire med den plagede, voldelige svensk-jødiske Katz i hovedrollen. Det er en spændende og aparte thriller med et syret persongalleri, der bliver sjove at følge. Men som sagt – Carl-Johan Vallgren må godt lige skrue ned for forviklingerne i de næste bind; mindre mystik kan sagtens gøre det.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter