0 kommentarer

Godmorgen giraf af Helle Vogt Mikkelsen

af d. 18. marts 2021
Info
 
Sideantal

16

Udgivet

2021

ISBN

978-87-94084-70-3

Originaltitel

Godmorgen giraf

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Godmorgen giraf” er en illustreret børnebog, der henvender sig til mindre børn i aldersgruppen 0-3 år. Det er måske nærmere bestemt en pegebog, hvor de mindre børn kan pege på billederne i bogen som historien skrider frem.

Da bogen netop henvender sig til små børn er det også en bog med få sider, mange billeder og meget korte og letforståelige sætninger.

Bogen handler om en giraf, der vågner om morgenen, strækker sin lange hals og kigger ud over zoologisk have, hvor alle giraffens dyrevenner bor.

Giraffen tager på rundtur i zoologisk have, hvor den siger godmorgen til sine venner løven, der strækker sig og gaber, slangen, der slanger sig om sin gren, en slange, en giraf, de trutter og tager sit morgenbad og en krokodille, der skal have renset sine tænder og i øvrigt har en hæs stemme. Så er der selvfølgelig også en flagermus, men den svarer ikke når man siger godmorgen til den fordi den sover om dagen og er vågen om natten.

Ved slutningen af bogen kommer den søde dyrepasser med lækker morgenmad i form af sprøde, grønne blade til den langhalsede giraf.

”Godmorgen giraf” er en sød og hurtigt læst bog, der sagtens kan tåle at blive genlæst adskillige gange. Min datter på 3½ år er nok lidt for gammel til lige denne bog, men sagde dog stadig at bogen var ”god” da jeg spurgte hende om, hvad hun syntes om bogen.

Yngre børn vil helt sikkert også finde bogen god og underholdende – og så er det også en lærerig bog, hvor de allermindste lærer hvordan dyrene ser ud og hvad de hedder.
Det var en fin oplevelse at læse denne bog, den er gennemført og har gode illustrationer.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter