0 kommentarer

Se i kærlighedens have af Jesper Hjøllund

af d. 2. marts 2016
Info
 
Sideantal

39

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7153-109-1

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er forfatterens første digtsamling og det klarer han egentlig ret godt, ikke mindst fordi man får en god forklaring på, hvorfor han har valgt at skrive digtene. Bagerst i bogen beskrives hans ungdomsforløb, et bristet hjerte og hans kamp med og mod skizofreni. Det giver en stor forståelse af, hvorfor digtene er som de er.

Digtene er ret dystre, nogen meget hårde at læse og nogen med en undertone af, at her har vi at gøre med en person, der har brug for hjælp. Men der er også noget livsglæde og noget livsvilje der skinner igennem, hvorfor man faktisk ender med at blive rørt over de skrevne ord.

Der er god sammenhæng i teksterne og man kommer ret tæt på personen bag ordene. Man kan mærke hans smerte men også hans lille spinkle håb om at livet er værd at leve, længere fremme.

Et eller andet sted er det en knægt der higer efter kærlighed, men som i den grad også selv har en masse kærlighed at give af. Han skal bare have chancen.

Digtene er korte og enkle i sit udtryk, kan tolkes på flere måder – dog altid med mørket som det store befriende univers, som han kæmper imod – og har man mærket de lidt hårdere sider af livet som afsavn og tab, så kan man ret nemt relatere til nogen af de tanker der er blevet frigjort i digtene.

Der måtte rigtig gerne have været mange flere digte, for man når på kort tid at komme langt ind under huden på forfatteren, men man ville sagtens kunne tåle mere. Men det kan jo være forfatteren vil skrive mere engang i fremtiden. Det ville jeg da personligt sætte pris på, for eftersom man også får beskrevet, at han i dag er rask og lever et godt liv med et job som mentor og foredragsholder, så kunne det være spændende også at få digte fra og om den del af hans liv.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter