0 kommentarer

Pøj Pøj Polonius af Hans Kragh-Jacobsen

af d. 2. marts 2016
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7973-760-0

Udgave

1. udgave

 

Dette er den første bog jeg læser af Hans Kragh-Jacobsen. Den er betegnet som en kriminalroman, men jeg ville dog ikke have lanceret den som en krimi, snarere en spændingsroman som foregår i et teatermiljø. Hovedpersonen Jerry Larsen prøver at leve af at være skuespiller. Det lykkes da også det meste af tiden. De fleste roller får han dog på afbud. Han er netop startet på et lille teater, hvor han skal spille Polonius i Shakespeares Hamlet. Eller en version der ligner Hamlet, men er temmelig meget omskrevet af den unge instruktør Baldur Knapp. Det bekymrer imidlertid ikke den gode Jerry Larsen. Hvad der derimod bekymrer ham er, at han har fået rollen fordi hans forgænger Harald Halmblad er blevet myrdet med en papirkniv. Mordet er foregået umiddelbart efter et Cocktailparty hos samme Harald Halmblad. Alle medvirkende fra teatret har tilsyneladende været med og har forladt selskabet igen på forskellige tidspunkter og i forskellige størrelser af branderter.

Dette er dog til Jerrys fordel, for han har jo som den eneste sit alibi i orden, da han ikke var med til festen, (han var endnu ikke var kommet med i stykket).

Den meget teaterinteresserede kriminalkommissær Kurt Kværnholm tropper op på teatret for at lede efter spor. Jerry indleder en form for samarbejde med denne Kværnholm. De har tilfældigvis også gået i skole sammen, og da så Jerry modtager et mystisk brev fra afdøde, er handlingen for alvor igang. Vi skal selvfølgelig heller ikke nøjes med et enkelt mord.

Det er en udmærket roman, lidt speciel måske, og en anelse tung at komme i gang med.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter