0 kommentarer

Tusmørke af Stephenie Meyer

af d. 16. juli 2009
Info
 
Sideantal

505

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-39149-5

Originaltitel

Twilight

Udgave

Originaludgave: 2005

 

Den 17-årige hovedperson og jegfortæller, Bella Swan, flytter til den lille og regnfulde by, Forks, for at bo sammen med sin far. Uden forhåbninger starter hun på sin nye skole, hvor hun straks som den nye pige i byen er midtpunktet for al opmærksomhed. Bella møder den mystiske Edward Cullen, som tiltrækker hende, som hun aldrig har oplevet det før. Edward har dog én hemmelighed, som forklarer alle Bellas ubesvarede spørgsmål. Hun forskrækkes dog ikke og ønsker derimod stadig hans kærlighed, selvom denne hemmelighed kan få afgørende konsekvenser for Bellas liv.

Forfatterinden har skabt sine egne vampyrer, da vampyrerne i ”Twilight” opfører sig anderledes end vampyrer fra andre litterære værker. Dette er dog ikke et minus, da Meyer får det til at fungere. Plottet virkede fuldstændigt opslugende for mig, og jeg var underholdt hele vejen, selvom jeg dog undervejs var lidt skeptisk for Bellas og Edwards romantiske og uovervindelige kærlighed.

”Twilight” er stadig en udmærket – og også lidt atypisk – fantasybog, der med sin store fokus på kærlighed og spænding virker som et godt alternativ til andre fantasybøger.

Jeg var nysgerrig efter at læse ”Twilight”, fordi bøgerne har haft så stor en omtale og interesse, og efter endt læsning må jeg indrømme, at jeg også er en del af ”Twilight”-epidemien. 😉

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter