0 kommentarer

Hundrede års kvindsomhed af Maria Grønlykke

af d. 3. juni 2015
Info
 
Sideantal

261

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-15388-0

 

Det er ikke en astrologi, for den slags sælger ikke ifølge Mortensen, redaktør på Gyldendal, men hvad er det så … En smuk mosaik af kvinden, lagt af 100 små brikker af meget forskellig form og farve, skabt af kvinder i alle aldre og stand og dog, for alle kvinderne er opstået i Maria Grønlykkes hjerne.

Forfatteren har med de mange brudstykker af kvindeliv og ditto syn …nogle ret så filosofiske…skabt en smuk lille bog til hyldest for 100 året for kvindernes stemmeret i Danmark i 1915. Det er en mangfoldighed og blanding af korte og lange essays, nogle meget informative og andre så humoristiske, at man ikke kan lade være med at le. Der er også dem der tager udgangspunkt i virkelige kvinder, men som alligevel har fået et tvist.
Bogen slutter med en hyldest til nogle af de kvinder, der var bannerfører og lod sig håne og spotte for at tilkæmpe sig rettigheder for kvinder, som burde være helt naturlige.

Selv om bogen henvender sig bredt, vil titlen nok mest nå ud til kvinder, og vel at mærke kvinder som forlods har en holdning og et ståsted i forhold til kvindesagen. Det er lidt en skam, da jeg mener at alle vil kunne få udbytte af at læse og reflektere over bogen. Den giver input til at se på, hvor står vi så i dag, og hvor lang er vores samfund egentligt nået på 100 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter