0 kommentarer

Samurai William. Eventyreren der åbnede Japan af Giles Milton

af d. 2. september 2003
Info
 
Sideantal

272

Udgivet

2002

ISBN

87-7297-593-8

Originaltitel

Samurai William (engelsk)

 

Her er den sande og veldokumenterede historie, der ligger til grund for tv-serien Shogun. Om den fattige, men fornuftige, engelske sømand William Adams, der i år 1600 havner i Japan efter en katastrofal handelsrejse syd om Kap Horn. Her bliver han hurtigt forfremmet til samurai og fortrolig rådgiver af den regerende shogun.

“Samurai William” er, som Miltons øvrige bøger, spækket med historiske korrekte citater og oplysninger, og bogen er derfor lige så meget en samling dagbogsnotater, som den er fortællende. Historien bliver interessant, fordi Milton fletter oplysningerne sammen med stor dygtighed og analyserer begivenhedernes gang i et let forståeligt sprog.

Udover Adams skæbne i Japan handler bogen i stor stil om datidens handelsskibe og besværlighederne ved at købe og sælge på fremmede og ubeskrevede kyster. Englænderne, hollænderne, spaniolerne og portugiserne kappes om de bedste handelsaftaler og havne, mens de katolske missionærer forsøger at få fodfæste i Østen. Bogen er medrivende og historisk meget fascinerende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter