0 kommentarer

Agent Engel – Højt at flyve af Annie Dalton

af d. 15. januar 2007
Info
 
Sideantal

138

Udgivet

2006

ISBN

978-87-626-0365-3

Originaltitel

Flying high

 

Med en lidt tam undskyldning om, at deres lærer Mr. Allbright vil have hende til at undersøge vandhuller, lokker Mel sin veninde Lola med ud at sejle. Hvad Lola ikke er klar over er imidlertid, at hendes gode venner har planlagt et fødselsdags-surprise-party.

Knap er festen dog skudt i gang, inden der er bud efter de tre, som allerede har noget erfaring i at være på mission som engleagenter. De har tidligere vist store samarbejdsevner, og derfor har bureauet fået en stor tillid til deres evner. Det er også tilfældet denne gang, hvor der igen er brug for dem på jorden. Reuben er knap kommet sig, efter at han kom alvorligt til skade i sidste bog. Han gav så meget af sig selv for at redde en mishandlet bjørn, at da han efterfølgende blev gennembanket af en agent fra oppositionen, ved navn Brice, som Mel også tidligere er stødt på, var han lige ved at miste livet. Nu er han dog kommet sig så meget, at han er klar til igen at tage af sted.

Det er nogle letpåklædte agenter, der dukker op på bureauet, Mel er kun iført en silkesarong og glimmersandaler, og for Lola ser det ikke meget bedre ud, da hun er udstyret med hotpants og cowboyhat.

Ærkeenglen Michael sætter dem ind i den forestående mission, som viser sig at være en ret enestående situation på jorden, nærmere bestemt Frankrig i det 13. århundrede. Bureauet har allerede udsendt uddannede agenter, men på grund af lokale forhold, så er de allerede ved at være overbelastede. Derfor ønsker han at sende de tre af sted. Han spørger dem, om de har hørt om børnekorstoget, og Mel imponerer dem alle med en del viden om emnet.


“Deres plan var at vandre hele vejen til Jerusalem, hvor der blev udkæmpet en kæmpe hellig krig.”
Alle de ægte engle så forbløffede ud. “En hellig krig?” lød det fra en af dem. “Gør du grin med os?”
Jeg sukkede. Jeg hadede at måtte indrømme, at mennesker i min tidsalder stadig slog hinanden ihjel på grund af religion. Så jeg sagde bare: “Nej, jeg gør ikke grin med jer. De her hellige krige var kendt som korstogene. Stefan havde det nøjagtig ligesom jer. Han syntes også, at det var forkert at slå alle de mennesker ihjel på den måde. Han mente, at et børnekorstog kunne få deres fjender over på deres side […].”

(side 29-30)

Børnene som deltager i korstoget er fuldstændig blinde i deres overbevisning, og er totalt uvidende om, at der ved havnen står mænd, som ønsker at lokke dem med i deres både, for senere at sælge dem som slaver. Da engleagenterne finder ud af deres skumle bagtanker, bliver de rædselsslagne, men spørgsmålet er hvad de kan stille op.

Igen må jeg sige, at det er en underholdende og veldrejet spændingshistorie som forener mange forskellige temaer. Jeg føler, at for hver af bøgerne jeg har læst, har jeg fået et nyt perspektiv på personerne. De mange overraskelsesmomenter pirrer ens nysgerrighed og gør det fuldstændigt umuligt at forudsige handlingen.

Kan læses fra cirka 10 år.

Lån på bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter