0 kommentarer

Ude af øje af Elmore Leonard

af d. 2. september 2003
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

238

Udgivet

1998

ISBN

87-7724-660-8

Originaltitel

Out of Sight

 

”Ude af øje” er en letlæst krimi i charmegenren. Den indeholder så klassiske ingredienser som langbenede kvinder og charmerende garvede don Ikke-helt-ren-i-kantos’er og så selvfølgelig nogle rigtig slemme skurke – sådan nogen der bruger vold og ikke behandler kvinder ordentligt. Heldigvis er den sidste slags let genkendelig på en meget karakteristisk dumhed.

Det er det rene eventyr. Manderomantik. Lækker kvinde med våbnene i orden (kidnappet) og beskidt ildelugtende 20 år ældre bankrøver (på flugt) falder for hinanden i et mørkt bagagerum på en Chevy. I don’t think so. Men trods det urimeligt urealistiske plot, er bogen sjov og underholdende fra ende til anden.

Vor mandlige hovedperson og antihelt, Jack Foley, er inkarneret bankrøver, men han er slet ikke så slem! Han valgte bare en forkert bane en gang lige efter folkeskolen, hvor han var let påvirkelig. Derfor kan man stadig godt være gentleman helt ind til benet.

”Ude af øje” får tre stjerner for de underholdende ordspil mellem U.S. marshall Karen Sisco (hende med benene) og hendes far og for en fnisende fornemmelse af, at have været med på en kigger i en cowboy-indianer drengedrøm for lidt større drenge (!).
Der er dæleme ikke megen bid i ”Ude af øje”, men af en eller anden grund er det i orden.

Til aller aller sidst bliver slutningen overraskende realistisk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter