0 kommentarer

Rugsted Kreutzfeldt – Kom tilfældigvis forbi af Niels Christensen

af d. 16. januar 2017
Info
 
Sideantal

222

Udgivet

2016

ISBN

978-87-04624-5

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Hvem var de? Hvad stod de for? Hvem henvendte de sig til? Hvad var deres musik i det hele taget for en størrelse? Fik de succes? Det sidste må man sige de gjorde, i hvert fald på deres egen måde.

Her er historien om to mænd, for hvem det at lave musik har fyldt hele deres liv. Det er det folk kender dem for på den ene eller den anden måde, og næsten lige meget hvad alder man har i dag, så har man nok hørt et af deres numre eller sunget med på nogen af de mere kendte numre.

Rugsted og Kreutzfeldt. Navnene som er så besværlige, at de samtidig er til at huske. Navnet ikke bare på de to herre, men også på deres band.

En bog der ganske fint i ord og billeder viser, hvordan deres sceneoptrædener var. Viser hvor travlt de i perioder havde og viser, hvem de to personligheder er.

Bogens forfatter er selv uddannet guldsmed, men har også haft sin fod indenfor i musikbranchen i mange år, og han fortæller alt fra start til slut om Rugsted/Kreutzfeldt, som han selv har været fan af i mange år. Han har formået at skrive en bog som fanger, gør det nemt at leve sig ind i og følge med igennem tiden samt gøre en nysgerrig, hvis man ikke kender bandet så godt i forvejen. Så det er virkelig vellykket.

Det trækker ned for mig personligt, at bogen er med så lille skrift, at den bliver en smule tung at komme igennem. Men hvis man ikke læser den ud i en køre, men lige tager sig tid til at skifte mellem at kigge billeder og læse tekst, så fungere det fint.

Jeg vil i hvert fald mene, at man kan få noget ud af denne bog, hvad enten man er fan i forvejen eller blot er nysgerrig og gerne vil lære bandet at kende.

Det er rigtig rart, at det er fortalt fra en meget personlig vinkel, så man kommer helt tæt på både bandet og forfatteren af bogen. Det gør det hele mere levende og gør, at man føler sig talt til undervejs som læser.

God fornøjelse!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter