0 kommentarer

Fatale vol. 2 Djævelens gerninger af Ed Brubaker og Sean Phillips

af d. 16. januar 2017
Info
 
Sideantal

130

Udgivet

2015

ISBN

978-87-91630-90-3

Originaltitel

Fatale (engelsk), kunstner: Sean Phillips ; oversætter: Tue Gaston ; redaktør: Christine Meyer

 

Miles er b-skuespiller og kæmper for at holde styr på sin tilværelse, hvilket indebærer at han skal holde sit betydelige indtag af rusmidler ved lige – og han er hurtigt på vej ind i en kold tyrker. Han har held med at gatecrashe en fest af de mere bizarre, blandt kvinder i festkjoler og mænd i jakkesæt, er der helt nøgne festdeltagere, og der udføres fellatio midt på gulvet. I kælderen finder han et sexrum. Pisk, værktøjer, diverse stativer til opspænding og en pige der bløder fra et knivstik samt to mænd som pigen har skudt knoppen af. Hun var nødt til det for som en del af et sexritual begyndte de to mænd at skære i hende. Hyggelig fest må man sige.
Festen er arrangeret af en kult vis leder er lidt af en Jesus-klon. Kulten savner snart deres to afdøde brødre og vil have hævn, så vores skuespiller flygter med pigen på slæb. Ved skæbnens indgriben ender de to i Josephines have.

Josephine, historiens udødelige femme fatale, som har skjult sig i næsten tyve år siden begivenhederne i første bind. Nu må hun ud af sit skjul.
Da hun har hjulpet de to flygtninge i seng, finder hun i Miles jakkelomme en filmrulle. Og indholdet af den film er skummelt, for at sige det mildt. Filmen har Miles snuppet hos Jesus-kulten, så hvor den sindsforstyrrede ‘Jesus’ vil have fat i Miles og pigen, vil Josephine til gengæld have fat i ham.
Hele balladen om filmen og satankulten trækker spor frem til nutiden, hvor Nicolas Lash stadig leder efter Josephine. Og han har de der uhyggelige skaldede bebrillede mænd med bowlerhatte efter sig. De var også efter ham i første bind, og de er stadigvæk meget skumle.

I ‘Djævelens gerninger’ er der skruet ned for det overnaturlige. Der er et monster i en drøm et sted, og det er så det. Og det er fedt, for nu er bind to ikke et tyndt afkog af bind et, men et kapitel der adskiller sig væsentligt fra det første. Det er mindst ligeså godt. Handlingen er mere overskuelig og spændingskurven er stadigt fænomenalt stejl.

Fatale er en fuldfed skræmmende spændingsroman, og så er det sgu en tegneserie!

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter