0 kommentarer

Roseanna af Maj Sjöwall og Per Wahlöö

af d. 11. september 2004
Info
 
Sideantal

254

Udgivet

1965

ISBN

978-87-7053-052-1

Originaltitel

Roseanna

 

Sjöwall og Wahlöö er efter min mening nogen af de bedste svenske kriminalforfattere til dato. Jeg har læst alle deres udgivelser adskillige gange, og jeg opdager hver gang nogle nye aspekter i historierne.
”Roseanna” er den første bog i 10-bindsserien “Roman om en forbrydelse”. Den gennemgående hovedperson er kriminalassistent Martin Bech. En politimand som gør sig mange tanker om tilværelsen i Sverige i 60’erne, og om sin rolle som ægtemand og far.
Et kvindelig bliver gravet op af en svensk kanal af en slamsuger og Martin Bech sættes på sagen. Det alt overskyggende problem er, at der ikke er meldt nogen kvinde savnet, der svarer til signalementet.
Man får et godt indtryk af, at politiarbejde ikke bare består af hylende sirener, pistoler, letlevende kvinder, whisky og løstsiddende næver, men i langt højere grad af et langt og tålmodigt opklaringsarbejde uden den helt store dramatik. Martin Bech er ikke på noget tidspunkt ved at give op. Morderen skal fanges, uskadeliggøres og udstå sin straf.

– Romanen er skrevet sammen med Per Wahlöö

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter