0 kommentarer

Reporter i chok: Gravid af Belinda Olsson

af d. 3. maj 2008
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31640-5

Originaltitel

Gravidchock! Reporter erkänner

 

Agata er 27 år og reporter på Aftenbladet i Stockholm. Oprindeligt stammer hun fra provinsen, men som mange unge, der flytter til en storby har Stockholm virkelig vundet ind på hende og hun befinder sig som en fisk i vandet. Især efter hun begyndte at komme sammen med Teo, som er den perfekte kæreste, i hvert fald i hendes veninders øjne. På bladet er der altid travlhed, hvilket heller ikke generer Agata, men Teo er ikke så forstående, når hun for 37. gang dingler sent hjem. Livet passer Agata. Indtil hun en dag finder ud af, at hun er gravid.

Ikke fordi hun har noget imod børn, hun kan bare ikke forestille sig at få dem selv og nu står hun så midt i en situation, hvor kærestens bedende hundeøjne bønfalder hende om at beholde det og jobbets arbejdstider er til sen aften. Oven i købet er der en kidnapningsnyhed på redaktionen, som Agata er dybt involveret i og det harmonerer bare ikke med fødselsforberedelseskurser, tøj der skrumper, og at hun ikke kan drikke eller ryge de næste mange måneder.

Okay, i starten tænkte jeg “Rip-off”. Det lå lige for. Vi tager et par kendte ingredienser med bestsellerpotentiale i den feminine del af befolkningen, rører dem sammen og serverer dem med nyt omslag, men ikke helt og lidt jo.

“Reporter i chok: gravid” låner mange af sine formuleringer og spændingskurver fra de andre bøger derude på chicklit-markedet, men den har nu også nok originalitet til, at bogen har fortjent sin egen udgivelse. Især sidste halvdel af bogen, hvor humoren får frit spil og sympatien virkelig vindes hos læseren. Ganske glimrende læsning, når hjernen skal slappe af 😉

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter