0 kommentarer

Rapport fra de indre landskaber af Paul Auster

af d. 10. marts 2014
Info
 
Sideantal

332

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-35429-2

Originaltitel

Report from the interior

Udgave

1.bogklubudgave

 

Med “Rapport fra de indre landskaber” har Paul Auster begået endnu en erindringsbog.

Hvor den aldeles fremragende forgænger “Vinternoter” især kredsede om de begivenheder Auster har oplevet, herunder også de fysiske forandringer kroppen har gennemgået må man sige, at denne bog fokuserer på Auster’s indre liv, de følelsesmæssige forhold, der kan præge et helt menneskeliv.

Auster beskriver hændelser i barndommen og den tidlige ungdom og viser, hvordan disse oplevelser trækker spor helt frem til nutiden og dermed har været med til at skabe den person, som Auster er i dag. Formålet med at skrive denne bog skulle angiveligt være at “finde svarene på de helt universelle og alment menneskelige spørgsmål: Hvem er jeg? Og hvorfor?” (fra bogens bagside).

Jeg kan lige så godt gå til bekendelse: jeg synes ikke “Rapport fra de indre landskaber” er god litteratur. Jeg er rent ud sagt en kende skuffet, for jeg ved, at Auster kan brygge en solid bog sammen.

Hvad jeg så har imod bogen, spørger du? Jeg har noget imod bogen fordi sproget er fladt og ensformigt, handlingen er ikke sammenhængende og Auster formår ikke at komme frem til en konklusion, og derfor stiller jeg spørgsmålstegn ved bogens relevans.

Bogen har dog også forsonende træk. Der er små glimt af Auster´s talent i bogen, nogle afsnit er ganske glimrende og spændende, men disse glimt af gode ting formår ikke at løfte bogen til mere end to stjerner, og det er ærgerligt.

Auster er faktisk en fremragende forfatter, der har et enormt talent for at skrive, men hvis man vil lære Auster at kende er denne bog et skidt udgangspunkt fordi den er lidt kedelig.

Jeg venter i spænding på Auster´s næste bog og vil anbefale jer andre at undgå denne bog og i stedet kaste jer over forfatterens øvrige værker.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter