0 kommentarer

I det sidstes land af Paul Auster

af d. 10. marts 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

191

Udgivet

2009

ISBN

978-87-89974-16-3

Originaltitel

In the country of last things

Udgave

2.udgave

 

“I det sidstes land” er noget af det nærmeste Paul Auster er kommet på en sci-fi-roman. På trods af, at jeg normalt ikke er til sci-fi genren indrømmer jeg gerne, at jeg faktisk er temmelig pjattet med lige denne roman.

Bogens hovedperson er Anna Blume, der er en ung kvinde i starten af 20’erne. Anna’s bror William er forsvundet, og trods advarsler om, at ingen er vendt tilbage i live beslutter Anna at rejse til den fremtidsagtige by Ødelæggelsernes By for at finde sin bror, der som journalist rejste til byen nogen tid forinden.

Den fremmede by hedder ikke Ødelæggelsernes By for ingenting. Indbyggerne er ofte hjemløse, lever i fattigdom, sulter eller bliver slået ihjel af voldspsykopater, der keder sig. Byen er kort sagt et mareridt, men Anna er opsat på at finde sin bror.

Det er dog ikke let for Anna at navigere under de barske vilkår, men heldigvis får hun hjælp af velmenende mennesker, herunder Samuel Farr, der udover at være journalist er en gammel bekendt af Anna’s bror. Som garvet journalist indvilliger Samuel i, at hjælpe Anna med at finde broderen, og et større detektivarbejde går i gang. Selvom det ikke just lå i kortene forelsker Anna og Samuel sig i hinanden og lever en periode sammen – indtil tilfældighederne igen spiller dem et puds og de mister kontakten til hinanden.

Anna lever et hårdt liv i Ødelæggelsernes By, og selvom hun er påvirket af situationens alvor opgiver hun ikke håbet om at finde sin bror eller om at finde noget godt i de mennesker hun møder.

På trods af bogens beskedne sideantal er “I det sidstes land” en handlingsmættet bog, som læseren har svært ved at lægge fra sig. Omend handlingen er urealistisk formår bogen at give et fint indblik i hvordan det menneskelige sind reagerer når man over længere tid udsættes for hårdt pres.

Auster er en blændende fortæller, der formår at komme ind under huden på sine personer, så alt i alt finder jeg det svært, at skulle sige noget dårligt om denne bog.
Hvis du kan lide spænding, fine personbeskrivelser og sci-fi, så er dette bogen for dig – så læs bogen – det vil du ikke fortryde.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter