0 kommentarer

Pulsens koordinater af Nanna Lundgaard Arbøl

af d. 28. februar 2016
Info
 
Sideantal

108

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93215-11-5

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Du befinder dig i København. Metropol. Storby. Liv. Dør om dør med andre mennesker. Du prøver at hitte rede i hvem du er og hvad meningen med livet er i det hele taget.

Du tænker tanker. Du spiser en rød pølse. Du filosoferer og du eksisterer. Du er!

Vi kommer i denne digtsamling på en rejse i livet. I livet generelt som menneske, følelser, ideer, tanker og fornemmelser. Men også på en rejse igennem de forskellige gader og veje i København, som mange måske nok kender mest af navn. Her bliver de sat i relief til livet og måden man kan leve på.

Det er utrolig tankevækkende og til tider en smule dystert at være i Nanna Lundgaard Arbøls univers, men det er også dragende, fangende og man får lyst til at leve mere intenst. Hendes digte taler til en omkring den tilværelse man fører, sætter spørgsmålstegn ved om man nu er sikker på man får nok ud af livet og sætter ideen om, at man måske bare følger med strømmen så meget på dagsordenen at man er nødt til at tænke over, om man nu er sikker på man får nok ud af det hele.

Livet kan være fyldt med op- og nedture, og man bliver igennem disse digte konfronteret med, at livet er mere end blot eksistens. At man så samtidig selv vælger om man er til stede på højt plan eller ej, gør kun digtene det mere interessante. De efterlader et ret stort indtryk, og det er rart at kunne læse dem enkeltvis så man virkelig kan gå i dybden med betydningen bag hvert enkelt ord.

Jeg glæder mig personligt til at høre mere fra denne forfatter, da jeg tror hun har stort potentiale til at komme frem med meget mere. Hun har i hvert fald meget på hjertet og har en god måde at fange en ind i sit univers på. Kan klart anbefales herfra.

“Naboløs, Sig selv

 

Du troede

det var din skyld

Derfor kan du ikke komme væk

eller ud

eller derhen

hvor du har tabt alle dine ting

for du har i sandhed mistet dig selv

da du snublede i livets svinkeærinder

og blev vidne til

den brutale henrettelse af din sjæl

der sugede det sidste ud af din puls

ud

på åben gade

 

Nu ved du

hvad det vil sige

at være alene og flået til skindet, nøgen

som et uønsket spædbarn på Naboløs

natten mellem

en hvilken som helst

søndag og mandag”

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

 

Bedømmelse
Karakter