0 kommentarer

Ptolemæus Porten af Jonathan Stroud

af d. 24. september 2014
Info
 
Sideantal

503

Udgivet

2013

ISBN

87-11-13759-2

Originaltitel

Ptolemy’s Gate

 

Sidste bog i Bartimæus-trilogien er sine forgængere tro i både humor, action og spænding, og jeg er lidt ked af, at mit bekendtskab med Nathan, Kitty og den løjerlige og drilske dæmon Bartimæus nu er ved en ende.

Denne gang er der endnu et spring i tid og Nathan er nu 17 år gammel. Han er blevet informationsminister og dermed Statsministeriets højre hånd, og han har hænderne fulde med at holde styr på en krig mellem amerikanske shamaner og engelske troldmænd. Modstandsbevægelsen er død, men Kitty arbejder på at starte en ny op sammen med en forening af folk, som har modstandskræfter overfor den magiske befolkning. Men under en samtale mellem Bartimæus og Nathan, kommer Bartimæus til at tale over sig, og Nathan finder ud af, at hans rival Kitty måske ikke er sat ud af spillet som han troede. Som informationsminister er dette ikke svært at be- eller afkræfte, og han finder hurtigt frem til hende. Men da de begge hvirvles ind i samme dødsensfarlige problemstilling, må de stå sammen og kæmpe mod en fælles fjende, som truer hele samfundet.

Og her stopper serien desværre. Der er en vis fare ved at falde over en god serie, for hvad skal man dog gøre når den er slut? Heldigvis har jeg hørt rygter om endnu en bog om Bartimæus …

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter