0 kommentarer

En plads i historien af Katrine Marie Guldager

af d. 23. juli 2008
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06763-7

 

I “En plads i historien” følger vi den københavnske Fischer familie, der danner grundlaget for denne bog med et stort persongalleri, hvor vi både møder babyer, teenagere, voksne og ældre. Blandt andre hører vi om Peter Fischer, hvis historie er udgangspunktet i bogen. Som det står i bagsiden af bogen:
“I november 1944, i et lille kælderlokale på Vesterbro i København, skød Peter Fischer en stikker.”

I den anledning møder vi barnebarnet til den stikker, Peter skød i november 1944. Denne unge mand har hele sit liv spekuleret på, om hans farfar virkelig var en stikker, eller om der blot har været tale om en fejl. For at affinde sig med historien fylder den snart hele hans liv, samtidig med at hævntørsten vokser i ham.

I bogen følger vi skiftevis de forskellige personer fra familien. Henny og Birgitte er Peters niecer og er begge voksne med børn, og det er især Hennys børns historier, der er interessante. Sønnen, Sebastian, forelsker sig som 16-årig i sin ti år ældre lærervikar, mens datteren, Emma, er oprørsk og sjældent hjemme, da hun ofte bor hos sin kæreste i hans kælder.

Det fængslende ved denne bog er de forskellige mennesker, deres handlinger, hverdag og livssyn. Dette falder dog lidt i baggrunden, fordi det egentlige plot ikke står så klart, eftersom udgangspunktet med Peter Fischer og skyderiet ikke virker som det knudepunkt, det burde være. Men man kan ikke andet end at rose Guldager for hendes flydende sprog, det interessevækkende persongalleri samt evnen til at beskrive de forskellige virkelighedsopfattelser.

Bogen omhandler som sagt en hel familie, hvorfor der er en liste over personerne i begyndelsen af bogen, hvilket formindsker den umiddelbare forvirring, man som læser får i starten af bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter