0 kommentarer

Prinsessen i tårnet af Sharon Stewart

af d. 29. januar 2010
Info
 
Sideantal

263

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31018-2

Originaltitel

The Princess in the Tower

 

Prinsesse Marie Thèrèse Charlotte er kun 11 år gammel, da hun må måtte bytte det dekadente liv på slottet Versailles ud med en mere simpel tilværelse som fange i Temple-tårnet.

Romanen er skrevet som fiktion omkring Den franske revolution, hvor hele den kongelige familie holdes fanget af folket, og hvor kongen og dronningen bliver henrettet i guillotinen.
Prinsessen fortæller med sine egne ord, hvordan hun som barn og senere som teenager oplevede årene i fangenskab – om hendes frygt og kærlighed til faderen, moderen og lillebroderen, der alle tages fra hende, så hun til sidst sidder alene i Tårnet – uvidende om den grumme skæbne, der er tildelt hendes kære.

“De vil have, at jeg skal huske alt, hvad der skete og skrive det ned. Tror de mon, at jeg er i stand til at glemme noget af det? I guder, er de ikke klar over, at jeg vågner op i den mørke nat og husker? Og hvorfor skulle jeg skrive det hele ned nu? Fordi de planlægger at gøre med mig, som de har gjort med de andre?”

Trods det barske emne er det en fin fortælling, der vækker de historiske begivenheder til live på en fin og nærværende måde.

Bogen kan læses som en god roman og helt sikkert også bruges som indgang til historiefortælling i folkeskolen. Fra ca. 12 år

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter