0 kommentarer

The second opinion af Michael Palmer

af d. 29. januar 2010
Info
 
Sideantal

376

Udgivet

2007

ISBN

0-312-34355-8, 978-0-312-34355-2

 

Thea, der arbejder for Læger uden Grænser, bliver kaldt hjem, da hendes far Petros Sperelakis er blevet kørt ned af en flugtbilist og nu ligger i coma på det hospital, hvor han er en anerkendt overlæge.

Theas to søskende Niko og Selene, der også arbejder som anerkendte læger på hospitalet er stemt for at lade deres fader få fred, da der ikke er udsigt til nogen form for helbredelse, mens en anden bror Dimitri, der har en høj intelligenskvotient og lider af en socialfobisk sygdom forholder sig ligegyldig.

Thea føler sig ikke klar til at give slip på sin far, hvilket viser sig at være en klog beslutning, for faderen kan høre alt hvad der foregår omkring ham, men ikke kan kommunikere. Han har locked-in-syndrome.

“Petros knew now. He had brain damage. He had profound damage and he could not move or speak. The pain in his back and pelvis was unremitting and unbearable, but he was helpless to do anything about it. One of the nurses had said something about an accident, but then he must have faded out again before he could hear any more. .Help me! For God’s sake help me. I have to speak to my Thea.”

Petros kan via et simpelt blinkesystem kommunikere med Thea – og får givet Thea nogle forfærdelige facts, der underbygger Theas mistanke om, at ulykken var iscenesat og ikke kun faderens, men også andres liv er i stor fare.

Snart sker der uhyggelige ting og en spændingsspiral bliver sat i gang, hvor årsagen til mordforsøget på Petros viser sig at være en kynisk jagt på donationer og penge fra rigmænd og kvinder, der efter en kureret kræftsygdom er meget gavmilde over for hospitalet.

Historien er bygget om i flere lag, hvor vi kommer tæt på personernes barndom, tanker og håb, samtidig med at man kan se Petros for sig – ligge ubevægelig i sin sygdomsseng uden at kunne kommunikere med omverdenen.

Samtidig følger vi den kræftsyge rige kvinde, der ligger på stuen ved siden af og håber at den eksperimentelle behandling, hun er del i, vil gøre at hun bliver helbredt.

Trods den spændende historie, vil jeg kun tildele thrilleren 3 stjerner, da der var lidt vel meget fyld i form af medicinske redegørelser og døde passager i bogen til at få den op på en 4’er.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter