0 kommentarer

Prinsessen i tårnet af Sharon Stewart

af d. 16. november 2007
Info
 
Sideantal

263

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31018-2

Originaltitel

The Princess in the Tower

 

“De vil have, at jeg skal huske alt, hvad der skete og skrive det ned. Tror de mon, at jeg er i stand til at glemme noget af det? I guder, er de ikke klar over, at jeg vågner op i den mørke nat og husker?
Og hvorfor skulle jeg skrive det hele ned nu?
Fordi de planlægger at gøre med mig,
som de har gjort med de andre?
Eller er jeg bare bange, fordi det er så koldt og stadig regner og vinden altid lyder så sorgfuld rundt om tårnet her?”

Den 11-årige Marie Thérèse Charlotte er datter af Louis XVI og Marie Antoinette og dette er altså hendes historie fortalt af hende selv. Den unge prinsesse lever et beskyttet liv inden for murene, omgivet af sin familie og tjenestefolk. Hendes største problemer er, at hun gerne vil være højere og at hun ikke bryder sig om at opføre sig, som etiketten foreskriver det. Udenfor slottet, samler folket sig mod kongefamilien, da de høje skatter og manglen på mad har sat sindene i kog og uroen over hvad det vil føre med sig, breder sig på slottet. Kongefamilien får da også revolutionen at føle for alvor og Marie Thérèses trygge liv krakelerer, da hun sammen med sin families spærres inde i Temple-tårnet. Først bliver hendes far hentet og derefter henrettet, og derefter forsvinder de én efter én. Ængstelsen vokser, for hvad der vil ske med hendes bror og hende selv?

Historien er fiktiv men bygger på Marie Thérèses liv og det er ufatteligt gribende at læse historien om deres tilfangetagelse i tårnet. Visse figurer og hændelser er ændret af hensyn til historien, så man kan ikke tale om virkelige hændelser, men ikke desto mindre virker historien særdeles virkelighedstro. Scenariet er uhyggeligt og de forskellige personers endeligt er da også voldsomt, men historien er ikke bare dyster, da den også handler om venskab i en svær tid.

Særdeles anbefalelsesværdig bog der går lige i hjertekulen.

Bogen kan læses fra 11 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter