0 kommentarer

Nikolaj – drengen der lærte at lave opskrifter fra næsten hele verden af Andreas Bræstrup Kirstein Og Nikolaj Kirk

af d. 16. november 2007
Info
 
Sideantal

135

Udgivet

2006

ISBN

87-567-7622-5, 978-87-567-7622-6

 

Sikke da en sjov bog tænkte jeg, da jeg første gang bladrede den igennem, for den ligner ikke just noget, man har set før. Som der også står bag på bogen, er det en usædvanlig koge- og historiebog, og det kan jeg kun være enig i.

Kokken Nikolaj Kirk kender de fleste af os vist, både fra tv men også fra hans inspirerende kogebøger. I denne kombinerede børnebog/kogebog er han selv hovedpersonen. Historien handler nemlig om dengang han var dreng og boede i lejlighed. I bunden af huset lå hans fars restaurant, som bar det elegante navn “Den gyldne Knurhane”. I opgangen boede en masse mennesker fra andre lande og det er dem Nikolaj går på besøg hos. De lærer ham at lave alt muligt spændende og lækkert bl.a. tynde etiopiske pandekager som kaldes Njira, Kamel-fødselsdagsboller, Elefantens bankekød eller Bongos brevfiskeret.

Bogens layout er helt igennem fuldført. Omslaget er i superlækker kvalitet og hvad forsiden angår, er den yderst charmerende. Undervejs finder man spøjse, farverige og ikke mindst sprælske illustrationer, som står godt til handlingen og stilen i bogen. For at illustrere skiftet mellem historie og opskrifter er der anvendt to forskellige farver skrift, blå og sort, hvilket gør det meget overskueligt at skelne.

Jeg kunne godt forestille mig endnu en bog i samme stil, hvor Nikolaj rejser rundt i verden for at opleve forskellige lande og lære noget om deres madkultur. Selve ideen som denne bog bygger på er så genial, at der burde blive en toer.

Som jeg ser det, kan bogen både bruges som en god bog til lystlæsning eller højtlæsning. Desuden er den alle tiders til at inspirere børn sammen med deres forældre til at eksperimentere i køkkenet og kaste sig ud i at lave mad fra andre lande.

Som en ekstra sjov detalje er der i bogen en sang, “Godnat, min skat” skrevet af Andreas Bræstrup Kirstein, som er medforfatter på bogen, og sangen kan downloades fra forlagets hjemmeside. Andreas Bræstrup Kirstein er kendt fra TV, da han har medvirket i DR1´s børneprogram “Hva´ for en hånd.”.

Bogen kan læses fra 6 år og er velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter