0 kommentarer

Portræt af en spion af Daniel Silva

af d. 4. juni 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

350

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2220-6

Originaltitel

Portrait of a Spy

 

Med “Portræt af en spion” er Daniel Silva klar med endnu en roman om den hårdtprøvede agent Gabriel Allon. Allon havde ellers trukket sig tilbage som kunstkonservator i Sydengland, men da han selv overværer et selvmordsattentat midt i London, må han i arbejdstøjet igen.
Denne gang er det ikke kun London, der rammes. Bomber springer ligeledes i Tivoli i København samt i Paris. Mange mennesker mister livet og det står klart, at det er nye al-Qaeda folk, som står bag. Allon har efterhånden en del erfaring i forhold til disse, og hans gamle arbejdsgiver i den israelske efterretningstjeneste vil gerne have Allon tilbage i tjenesten. For at finde frem til bagmændene må de have en person ind bag murene, gerne en med penge, som kan vise vejen til hjernen bag angrebene. En mulig civil agent dukker op, en arabisk kvinde, der gerne vil ændre på forholdende for de undertrykte kvinder i hendes hjemland. Men spørgsmålet er, om hun vil gå så langt som til at samarbejde med den israelske efterretningstjeneste. Selvsamme tjeneste som slog hendes fader ihjel som terrorist nogle år forinden.

Romanen er en typisk Silva-roman uden de helt store overraskelser. Alligevel er den yderst spændende og er i sit vante høje tempo. Allon er og bliver en interessant person med mange skeletter i skabet. Man håber konstant på, at han finder fred i privatlivet, men det er jo lidt svært, når der konstant dukker nye modstandere op, som han skal tilintetgøre. Så mon ikke der kommer endnu en roman i rækken i fremtiden, selvom hovedpersonen gang på gang er gået på pension. Personligt synes jeg, at Silva bør stoppe, mens legen er god, men det er han nok ikke selv enig i.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter