0 kommentarer

Den frygtelige hemmelighed af Chris Jordan

af d. 4. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

350

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7117-424-3

Originaltitel

Taken

 

Trivial-krimi er det, der først kommer til mig, når jeg skal anmelde denne bog.

Kate Bickford bor alene med sin adoptivsøn Tommy på 11 år efter faderens død. Pludselig forsvinder Tommy fra et sportsarrangement, og Kate regner med at han er taget med en kammerat hjem. Hun kører hjem, kun for at opdage at Tommy ikke er der, i stedet er møder hun en maskeret mand i sit hus, der fortæller at Tommy er blevet bortført, og at hun skal hæve alle sine penge for at få ham igen.

Kate gør hvad bortføreren siger, men får ikke sin søn igen. Noget er rivende galt – nu har hun hverken søn eller sparepenge, og pludselig dukker hendes søns træners lig op i hendes dybfryser – noget er grueligt galt, men politiet tror ikke på Kate.
Parallelt følger vi Tommys kamp for at slippe fra sine bortfører – han er en lille snu dreng, og i et andet univers følger vi bortførerens kone, der er psykisk ustabil efter at hendes dreng er blevet erklæret alvorligt syg.

Historierne væves ind i hinanden, dog uden at man på noget tidspunkt sidder ude på stolen – faktisk bliver man lidt irriteret over, at der skal så meget udenomssnak til, før tingen går op i en højere enhed.

Lidt for let og ikke troværdig i sin skildring af, hvordan man som mor ville have det, hvis ens barn var blevet bortført. Bærer præg af at nu skruer vi lige en historie sammen efter en opskrift, der er set før.

O.k. til tidsfordriv – men ikke noget “at skrive hjem om”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter