0 kommentarer

Mr. Loves død af Indra Sinha

af d. 4. juni 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

421

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7955-663-8

Originaltitel

The death of Mr. Love

 

Vi følger den indiskfødte hovedperson Bhalu fra hans barndom i Indien til London, hvortil han er flyttet sammen med sin familie, da moderen, en utrolig stærk og indflydelsesrig person, må rejse bort fra Indien på grund af den tids politiske styre.

Hovedpersonen er nu gift, har to børn og driver en boghandel. Efter moderens død arver han en kuffert fyldt med bl.a. breve, og da han senere opsøges af sin barndomsveninde fra Indien-tiden, giver disse breve – og den deraf opståede sikkerhed om, at der ikke blot har fundet et mord sted, som familierne har været indblandet i, men også en yderligere efterfølgende forbrydelse – Bhalu og Phoebe anledning til, at de nu sætter sig for at opklare forholdene på en tur til Indien. En tur som naturligt giver Bhalu meget dårlig samvittighed overfor sin hustru.

På en utrolig lang og kringlet måde kommer forfatteren frem til sit clou, som naturligvis ikke skal afsløres her – MEN bogen er ikke specielt velskrevet og rummer ikke nær den spænding og fortælleiver som forfatterens bog “Dyrets folk”.
Den er svær at komme igennem – 420 sider kunne med samme indhold have dækket 200 sider. Bogen beskriver også forholdene i Indien efter Ghandi og den lovløshed som hersker efter selvstændigheden, ligesom den til fulde beskriver den store klasseforskel, der hersker i dette imperium og forskellen på at være inder og englænder i samfundet Indien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter