0 kommentarer

Mike Larssons rummelige hjerte af Olle Lönnaeus

Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

351

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-1971-8

Originaltitel

Mike Larssons rymliga hjärta

 

Mike Larsson vender tilbage til barndomsbyen Tomelilla efter at være blevet løsladt for gang nummer 117. Med sig har han navnet på en skrothandler, der mangler arbejdskraft og drømmen om endelig at blive en ordentlig far for sin 15-årige dreng Robin.

I Tomelilla er der et snævert, men spændende persongalleri omkring Mike. Skrothandleren Boris, en hårdtslående afskyelighed af en forbryder. Amela, en forsmået eks-jugoslav, der drømmer om hævn og glemsel. Den gamle Ravnhild, pensioneret lærerinde, der som den eneste en overgang mente at kunne redde Mike. Kuglekongen, Mikes eneste rigtige ven, excentrisk – måske ligefrem med adskillige skruer løs. Et par hårde strømere og en forvirret, men velmenende sagsbehandler. Sune og Gunborg, som er Robins plejeforældre, et skrækkeligt ægtepar, der lever i alt andet end fryd og gammen.

Handlingen i bogen er hurtigt fremadskridende, med enkelte flashback til henholdsvis Mikes og Kuglekongens barndom. Alt i alt får vi et billede af en hovedperson med uovervindelige problemer og et akut behov for et kursus i Anger Management. Mike har længe haft det samme mål i livet, at være der for Robin. Men vejen til dette er lang og ufremkommelig, besværliggjort af andre menneskers uvilje mod slagsbroderen og hans egen dumhed. Rundt om Mike oprulles Amelas historie, der ligesom hans rummer tragedier og svigt. Og begge må de gå så grueligt meget ondt igennem, før det kan blive godt til sidst.

Men det bliver det. Og der er i virkeligheden bogens svageste punkt.
For med alle de besværligheder, forviklinger og ondsindede plots som især Mike, Robin og Amela har været ofre for, forekommer det himmelråbende utroværdigt at der skulle kunne komme noget der minder om normale liv efter alt det horrible.

Så ligeså humoristisk, skrækkelig, fantastisk og forrygende beskrivelsen af hovedpersonen, hans kumpan og deres nedslående hverdag er, ligeså tam og usandsynlig er slutningen.
Alt i alt tre små stjerner og et ønske om, at slutningen havde haft lidt mindre Danielle Steel over sig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter