0 kommentarer

Pigen under gaden af Anders Roslund & Börge Hellström

af d. 26. august 2008
Info
 
Sideantal

349

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0795-1

Originaltitel

Flickan under gatan

 

Kriminalbetjent Ewert Grens har mange uopklarede sager på sit bord. Og nu har endnu to meldt sig på banen til stor frustration for Ewert. Begge sager er nemlig yderst komplicerede: Den ene omhandler 43 børn, der nærmest ud af det blå dukker op i Stockholms gader. De snakker ikke svensk, er iført ens tøj, og er påvirkede. Hvor kommer de fra, og hvem har bragt dem til Sverige?
Samtidigt findes et kvindelig i en hospitalskælder. Det viser sig at være moderen til en forsvunden pige, som måske lever som hjemløs i tunnellerne under Stockholms gader. Er pigen stadig i live og kan hun bidrage med opklaringen? Men hvordan finder man en pige, der bestemt ikke vil findes? Ewert får brug for sine bedste folk til opklaring af begge sager og må tage kampen op med kriminelle både over og under jordens overflade.

Hovedpersonen Ewert er godt beskrevet. Udover de mange uopklarede sager, har han store tragedier i privatlivet, som han har svært ved at snakke om. Det stiller store krav til koncentrationen, der helst skal være i top for at opklare sagerne.

“Pigen under gaden” er svensk krimi, når den er allerbedst, og man kan næsten ikke læse hurtigt nok. Vigtige temaer bliver vendt, og man er godt underholdt fra start til slut.
Læs den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter