NYESTE
Født:
1961, Sverige
Fotograf:
Anna-Lena Ahlstrøm

Anders Roslund

Født i Sverige, bor på Södermalm i Stokholm.

Uddannet journalist og har været ansat på SVT bla. på programmerne Rapport, Aktuellt og som chef for kulturnyhederne. Nu fuldtidsforfatter. “Udyret”, “Box 21″,”Finnigans ære”, “Pigen under gaden” og “Tre sekunder” er alle skrevet sammen med: Börge Hellström (f. 1957), født i Sverige, bor i Gustavsberg på Värmdö udenfor Stokholm. Har arbejdet med unge kriminelle og misbrugere i Uppsala. Fuldtidsforfatter

“Bjørnedansen” er skrevet sammen med Stefan Thunberg.

Se også Roslund & Hellströms hjemmeside.

Bibliografi

2004  Udyret

2005  Box 21

2006  Finnigans ære

2007  Pigen under gaden

2009  Tre sekunder

2015  Bjørnedansen

2016  3 minutter

2021  Sov mit barn

 

Sov mit barn af Anders Roslund

af nordstrandend. 10. juni 2021
Bagsiden: ”De var begge 4 år, da de forsvandt den samme dag. Nu sørger man over dem på samme kirkegård. Ved hver deres grav. Men de to små pigers kister er begge tomme”. En ret så dyster appetitvækker, og det bliver ikke bedre af, at bogens første sætning er ”Der er altid koldt på kirkegården”. […]

3 minutter af Anders Roslund & Börge Hellström

af Ulla Weishauptd. 16. juli 2018
Anders Roslund (1961) & Börge Hellström (1957-2017) var et habilt makkerpar med en del krimier på bagen. De er nu kommet på dansk med en ny serie om Hoffmann og Gren, hvor første bind ‘3 sekunder’ udkom d 1 juni og blot 25 dage efter fulgte andet bind ‘3 minutter’. Vi følger undercoveragenten Piet Hoffman. […]

Bjørnedansen af Stefan Thunberg og Anders Roslund

af Knud Hoved. 27. oktober 2015
“Bjørnedansen” bygger på nogle virkelige hændelser i begyndelsen af 1990’erne. En bande kaldet Militærligaen røvede adskellige banker og pengetransporter. Banden var centreret omkring tre brødre, som udførte røverierne med militær præcision. Romanen er bygget op om de tre brødres liv. Man følger dem skiftevis igennem deres barndom og deres øjeblikkelige liv som kriminelle. De er […]

Tre sekunder af Anders Roslund & Börge Hellström

af mariemaried. 12. maj 2010
I den seneste krimi fra Roslund & Hellström møder vi “Paula”, som lever et farligt dobbeltliv. Til daglig er han familiefaren Piet Hoffman, der arbejder for et polsk sikkerhedsfirma, men hos politiet er han kendt som agenten “Paula”, som er med til at infiltrere den polske narkotikamafia. Det er bestemt ikke en nem arbejdsfordeling, men […]

Udyret af Anders Roslund & Börge Hellström

af Dipyd. 23. juli 2009
”Udyret” handler om pædofili. Bogen starter med et uddrag af en pædofils forbrydelse fire år tidligere, hvor han dræber og misbruger to 9-årige piger på det groveste. Det er så slemt at selv garvede kriminalfolk og retsmedicinere aldrig har set noget lignende. Nu fire år efter forbrydelsen skal den pædofile Lund transporteres fra fængslet og […]

Box 21 af Anders Roslund & Börge Hellström

af mariemaried. 25. februar 2009
To litauiske unge kvinder kommer til Sverige i den tro de skal arbejde på café til en god løn. De glæder sig til at kunne sende penge hjem til familien og til deres nye liv i et rigt land. Men virkeligheden bliver en ganske anden. For at tjene penge til at afbetale gælden til deres […]