0 kommentarer

Pagtens vogtere af Tom Egeland

af d. 17. december 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

489

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7604-196-0

Originaltitel

Paktens voktere

 

Kunne du lide Dan Browns ”Da Vinci Mysteriet”, så glæd dig til denne bog, den er meget mere velskrevet, og mindst lige så spændende. Er du til historie og religion, er denne thriller en glimrende cocktail, hvor alle sanser bliver pirret.
Hovedpersonen er arkæologen og albinoen Bjørn Beltø (kendt fra ”Cirklens ende”), som bliver kontaktet af en god ven Herr Magnus på Island som er kommet i besiddelse af et gammelt Sorri-manuskript, men inden han får fortalt Bjørn om hemmeligheden bag manuskriptet, bliver det stjålet og vennen slået ihjel, heldigvis har Magnus sørget for at tage en afskrift som Bjørn kommer i besiddelse af. Men hvad har disse tre tegn til fælles? Det egyptisk ankh, runen T-ty og et kristent kors. Vi føres nu ud på en rejse fra sagaernes Island over norske stavkirker til Vatikanets hemmelige arkiver i Rom og amerikansk gammelt koloniområde for til sidst at slutte ringen i det gamle Egypten 3.500 år efter at det hele begyndte.
En fascinerende bog, hvor historisk korrekt materiale blandes med religiøse retninger og en god del fiktion. Bogen bæger præg af at være meget grundigt gennemarbejdet og kan på det varmeste anbefales.
På den norske hjemmeside (http://www.tomegeland.com/no/books/paktens+voktere/ ) er det muligt dels at høre Tom Egeland selv fortælle om sin bog, samt læse mere om de historiske og religiøse begivenheder, der ligger til grund i bogen. I øvrigt er der en glimrende litteraturliste i selve bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter