0 kommentarer

Klosterbarnet af Susanne Clod Pedersen

af d. 17. december 2008
Info
 
Sideantal

298

Udgivet

2006

ISBN

978-87-11-29252-5

Originaltitel

Klosterbarnet

Udgave

1.udgave

 

Susanne Clod Pedersen skriver et anderledes bind i serien slægten. Bind 5 har sit springende udgangspunkt i kristendommen og hvilke omkostninger det har at være kvinde i datidens Danmark. Susanne Clod Pedersen skriver, så vi kommer til at kende hver eneste afkrog af Cæcilie Danes sind og de svære valg livet giver hende.
Cæcilie Dane begynder livet godt og trygt på et kloster hos nonner. Hvor hun bliver opdraget i den kristne tro, som vil hjælpe hende og samtidig fastholde Cæcilie i det ene dårlige valg efter det andet. Efter overgrebet fra et nært familiemedlem, står hun pludselig uden tag over hovedet, men vender dog tilbage til slægtsgården. Men ikke til en kærlig familie, men en familie der tvinger Cæcilie ud i nye svære valg og et langt syndigt liv, som kun endnu større ulykker kan redde hende ud af.

Susanne Clod Pedersen formår at skrive en bog med vægt på kristendommen og en forståelse for hvordan det kunne være at vokse op i datidens Danmark. Hvilket åg det kunne være at skulle leve det meste af sit liv uden selv at kunne tage styringen, altid være undertvunget en ikke retfærdig mor, slægt eller guds vilje. Susanne Clod Perdersen skriver et bind med udgangspunkt i kristendommen, men hun kommer omkring de fordele og ulemper livet som kristen kan bringe. Susanne Clod Pedersen kan skrive, så vi kæmper med Cæcilie Dane for hendes ret til en bid af lykken.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter