0 kommentarer

Uskyld af Christian Møgeltoft

af d. 13. december 2016
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2016

ISBN

9788711474358

Udgave

1. E-bogsudgave

 

Vi møder Sigøjner eller Goi som han kaldes. En knægt der lever lidt på kanten. Han ryger gerne lidt af det, man helst ikke må. Drikker gerne lidt stærkere øl og andre ting. Bor alene i en lejlighed, hans far som er en fordrukken sut, bor i samme opgang.

Goi har en ven, Luffe, som kommer i uføre. Og Goi ved ikke hvorfor, men det finder han efterhånden ud af. For Goi og Steno, en anden ven, ender i et opgør med nogle rockere over det, som Luffe har gjort. Luffe er nemlig død, så nu er det op til Goi og Steno at finde ud af, hvad de skal gøre. Det fører dem til Sverige. Her opsøger de også nogle uheldige typer, og det er lige ved at ende grueligt galt, men Bibi kommer Goi til undsætning.

Bibi er gift med en gut, som ikke ligefrem er venligheden selv. Bor på et slot og Goi får her nærmest en hel ny tilværelse. Men grundet hans gode udseende er både datteren og Bibi mere end almindeligt interesseret i knægten. Han nyder dog at være der, for han er i sikkerhed, og han får nok mad. Noget han absolut ikke er vant til.

Goi lider at maveproblemer. Han har aldrig fået det undersøgt, og han tror derfor, at det nok går i sig selv.

Da Goi sammen med datteren i huset bliver sat til at opvarte for nogle gæster og herren i huset, til en aften i nazismens tegn, går det dog op for alle at noget er helt galt. Bibi sørger for, de alle kommer væk derfra og til sidst ender Goi på sygehuset. Han er mere syg end han selv ved…

Det er en barsk historie som rammer mange følelser hos en. Man er med Goi hele vejen, for man håber virkelig det bedste. Man håber, han finder ud af, hvad han vil med livet. Man håber han finder kærligheden. Man ønsker ham et bedre liv, end han kommer fra.

En velskrevet roman som er fangende fra start af. Og den har både spænding, drama, humor og alvor. Så den har noget at byde på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter